LeadRotonde

van het NederlandsKennisCentrum

Wat is de LeadRotonde?

Leads matchen helaas niet altijd goed met de oplossing die u als softwareleverancier aanbiedt. Daar weten wij alles van. Daarom heeft het NederlandsKennisCentrum enkele jaren geleden de LeadRotonde in het leven heeft geroepen. Het principe is simpel: op de LeadRotonde krijgen waardevolle leads voorrang. Leads die niet matchen met uw softwareoplossing, ruilen wij voor u om voor leads die dat wel doen. Ruilen zonder te huilen dus. Simpel, doeltreffend en waardevol.

Hoe werkt de LeadRotonde?

Heel simpel: u levert uw ‘waardeloze’ lead bij ons aan. Het NederlandsKennisCentrum neemt contact op met de lead en kwalificeert deze. Kunnen wij iets met uw lead, dan krijgt u van ons een waardevolle lead retour. Eentje die uiteraard wél matcht.

U kunt er ook voor kiezen om een ingeruilde lead op een later moment af te nemen. Daarvoor hanteren we zogeheten credits. Hiermee kunt u zelf de werkdruk van uw salesafdeling bepalen.

Spelregels:

 • U brengt uw lead, voordat u deze bij ons inruilt, op de hoogte (zie onze veelgestelde vragen voor tips).
 • U levert de lead bij ons aan.
 • Wij nemen contact op met uw lead, inventariseren de behoefte, en kwalificeren deze.
 • Hiervoor hanteren we het BANT-principe.
 • U krijgt van ons een gelijkwaardige en waardvolle lead retour.
 • Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met uw leads. Wij gaan ervan uit dat u dat ook doet.

De Voordelen

 • Ruilen zonder te huilen.
 • De lead die niet bij u paste, krijgt een nieuwe kans.
 • U helpt niet alleen uzelf maar geeft ook een positieve boodschap aan uw lead.
 • U vergroot uw leadspool met waardevolle leads.
 • De Return on Investment op uw marketingcampagnes neemt aanzienlijk toe.
 • U krijgt van ons gelijkwaardige en waardvolle leads retour (soms zelfs meer dan één).
 • Nadelen: die zijn we nog niet tegengekomen.

Matches in 2017

Evaluatiecijfer

Landen actief

# 1 in NL (andere landen volgen)

Jaar ervaring

Veel gestelde vragen:

“Hoe introduceer ik jullie bij de lead die ik ga aanleveren?”

Onze ervaring is dat het goed werkt om dit meteen te doen bij het vaststellen van een mismatch. U kunt dan bijvoorbeeld zeggen:
Helaas matcht onze oplossing niet met uw vraag en kunnen wij u niet verder helpen. Het goede nieuws is dat wij samenwerken met het NederlandsKennisCentrum. Zij hebben een goed beeld van mogelijke oplossingen voor u. Wij zullen vragen of zij contact met u opnemen.
Bent u daarmee akkoord?

U kunt ook achteraf een e-mail sturen waarin u meldt dat wij contact op gaan nemen.

“Hoe benader ik een aangeboden lead?”

De waardevolle leads die u van ons retour krijgt, weten dat u contact gaat opnemen. Wij introduceren jullie software als een oplossing die wij gematcht hebben – in de meeste gevallen als 1 van de 4 mogelijke oplossingen. We brengen de nieuwe lead van tevoren op de hoogte.

“Hoe bepalen jullie de waarde van onze lead?”

Leads vallen altijd in een bepaald segment waarbinnen geruild kan worden. Wij bepalen de waarde en verrekenen die. Dit kan betekenen dat u voor een grote lead, vijf kleine terugkrijgt, of andersom.

“Wat is BANT?”

BANT staat voor Budget, Authority, Needs en Timing. In het kort komt het erop neer dat wij met de juiste persoon (A) moeten kunnen spreken, die iets te vertellen heeft over de behoefte (N), of er budget (B) is, en hoe snel er gekozen moet worden (T). That’s it.

Wie zijn wij?

Het NederlandsKennisCentrum is een IT-informatieplatform dat bedrijven in Nederland begeleid bij IT-selectietrajecten. Het platform verzamelt al ruim tien jaar data van softwareleveranciers – trackrecords, specificaties en gebruikerservaringen – in de Nederlandse markt. Met deze informatie kan het NederlandsKennisCentrum altijd de beste match maken tijdens IT-selectietrajecten. Sinds 2017 is het NederlandsKennisCentrum ook op internationaal vlak actief. In Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje om precies te zijn. Hiervoor is SoftwareNavigator ontwikkeld.

Zuidlangeweg 2
4796 SB  Oudemolen

Tel: 020-2400653
Fax: 084-7379247

Heeft u nog vragen over andere zakelijke producten en diensten van het NederlandsKennisCentrum? Vul dan ons contactformulier in, of neem direct contact met ons op.

© 2018 NederlandsKennisCentrum